Ηλεκτρονική Έκδοση

Έξι νεκροί στο Σουδάν ενόψει δημοψηφίσματος

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ανταρτών και στρατιωτών του νότιου Σουδάν την Παρασκευή και το Σάββατο, μια μέρα πριν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του SPLA (Λαϊκός Στρατός για την απελευθέρωση του Σουδάν), Φίλιπ Αγκουέρ δήλωσε ότι οι μαχητές του Γκατλουάκ Γκάι έπεσαν σε ενέδρα των στρατιωτών. "Έρχονταν από το Βορρά για να εμποδίσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Είναι γνωστό το παιχνίδι", δήλωσε ο ίδιος.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν εναντίον των δυνάμεων του SPLA στο νομό της Μαγιόμ, που βρίσκεται στο Κρατίδιο της Ενότητας, πρόσθεσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και άλλες επιθέσεις έχουν γίνει σε άλλους νομούς του Κρατιδίου της Ενότητας.

Οι ηγέτες του νότιου Σουδάν κατηγορούν συχνά το βόρειο Σουδάν ότι υποστηρίζει τους αντάρτες και προσπαθεί να διαταράξει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Νότου.

Ο Αγκουέρ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του SPLA σκότωσαν δύο άνδρες του Γκατλουάκ Γκάι , συνέλαβαν 26 την Παρασκευή και σκότωσαν ακόμη τέσσερις το Σάββατο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Σουδάν
Για το ίδιο θέμα
Σουδάν: Μαζική συμμετοχή στο δημοψήφισμα
Δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στο Νότιο Σουδάν