Ηλεκτρονική Έκδοση

Αφοπλισμός των εποίκων από τον ισραηλινό στρατό

Εντολή να πάρει πίσω τα όπλα που είχε διανείμει παλαιότερα σε κάθε εβραίο έποικο χωριστά στην κατεχόμενη Δυτική 'Οχθη, έλαβε από την κυβέρνηση ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με την εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ. Η κίνηση έχει στόχο να αποτραπεί η χρήση των όπλων εναντίον παλαιστινίων πολιτών.

Ο συνταγματάρχης Γκάι Χαζότ, διοικητής της δύναμης που έχει αναπτυχθεί στη νότια Δυτική 'Οχθη, έδωσε εντολή στους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας στους εβραϊκούς οικισμούς στα περίχωρα της Χεβρόνας, ο στρατός να συγκεντρώσει τα όπλα από κάθε έποικο χωριστά.

Η εντολή δεν αφορά τα όπλα, μεταξύ τους πυροβόλα και ολμοβόλα, τα οποία διαθέτουν οι εδαφικές μονάδες άμυνας που έχει ο κάθε εβραϊκός οικισμός. Οι μονάδες αυτές συγκροτούνται από εποίκους. 
 
Ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε στην εφημερίδα ότι ο στόχος είναι ο στρατός να συγκεντρώσει χιλιάδες όπλα από όλη τη Δυτική 'Οχθη. 
 
Το 2003 ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι οι έποικοι διέθεταν συνολικά 8.000 όπλα στη Δυτική Όχθη. Έκτοτε ο αριθμός των όπλων έχει αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Παλαιστίνη
Ισραήλ