Ηλεκτρονική Έκδοση

Στις 11 Μαρτίου οι εκλογές στην Ιρλανδία

Έξι υπουργοί παραιτήθηκαν σε 24 ώρες

Τελευταία ενημέρωση:

Στις 11 Μαρτίου θα γίνουν οι εθνικές εκλογές της Ιρλανδίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Μπράιαν Κάουεν. Εν τω μεταξύ ακόμη τέσσερις υπουργοί παραιτήθηκαν χθες στην Ιρλανδία έπειτα και από την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Μάικλ Μάρτιν. Σήμερα Πέμπτη ανακοίνωσε την παραίτησή του και ο υπουργός Εμπορίου και Επιχειρήσεων, Μπατ Ο' Κίφι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των παραιτηθέντων υπουργών το τελευταίο 24ωρο σε έξι.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τους υπουργούς Υγείας Μέρι Χάρνεϊ, Δικαιοσύνης Ντέρμοτ Αχερν, Μεταφορών Νόελ Ντέμπσεϊ Άμυνας Τόνι Κίλιν και Εμπορίου και Επιχειρήσεων Μπατ Ο' Κίφι.

Με τις τελευταίες εξελίξεις η ιρλανδική κυβέρνηση στερείται περισσότερο από το ένα τέταρτο των υπουργών της, και όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές ανοίγει πλέον ο δρόμος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, πριν τις γενικές εκλογές του Μαρτίου.

Το συγκυβερνών κόμμα των Πρασίνων απειλούσε ότι θα αντιτεθεί στα σχέδια του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν να καλύψει τις θέσεις των παραιτηθέντων υπουργών, αν δεν δεσμευτεί για την διεξαγωγή εκλογών πριν τα τέλη Μαρτίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιρλανδία
Για το ίδιο θέμα
Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος του ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας
Ιρλανδία: Σκάνδαλο για τον πρωθυπουργό Κάουεν
Ιρλανδία : Εξασφάλισε την εσωκομματική ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας ανέλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας