Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανασχηματισμός στην αιγυπτιακή κυβέρνηση

Τελευταία ενημέρωση:

Δύο υπουργοί αντικαθίστανται στην αιγυπτιακή κυβέρνηση. Διορίστηκαν νέοι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, ενώ ο υπουργός Άμυνας παραμένει στη θέση του και αναλαμβάνει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση.

Εικόνα από την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση. Ο Μουμπάρακ (δεξιά) στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Εσωτερικών, στρατηγού Μαχμούντ Ουάγκντι (στο κέντρο) Εικόνα από την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση. Ο Μουμπάρακ (δεξιά) στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Εσωτερικών, στρατηγού Μαχμούντ Ουάγκντι (στο κέντρο) Σύμφωνα με διάταγμα του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, άλλαξαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ παρέμεινε στη θέση του ως υπουργός Άμυνας ο Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι, ο οποίος προήχθη και σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ παραμένει υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο Σαμίρ Μοχάμεντ Ραντουάν διορίσθηκε υπουργός Οικονομικών και η Σαμίχα Φάουζι Ιμπραήμ υπουργός Εμπορίου.

Ο στρατηγός Μαχμούντ Ουάγκντι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Καΐρου και είχε επίσης διατελέσει επικεφαλής των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, διορίσθηκε νέος υπουργός Εσωτερικών, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δώσει νωρίτερα πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Εν τω μεταξύ, οι τράπεζες της Αιγύπτου θα παραμείνουν κλειστές για τρίτη ημέρα αύριο Τρίτη και δεν έχει μέχρι στιγμής οριστεί ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της Αιγύπτου. "Θα παρακολουθούμε την κατάσταση σε καθημερινή βάση", δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας Χισάμ Ραμίζ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αίγυπτος
Για το ίδιο θέμα
Στους δρόμους παραμένουν οι Αιγύπτιοι