Ηλεκτρονική Έκδοση

Οι εισαγγελείς ζήτησαν παραπομπή του Σίλβιο και οι Ιταλίδες βγαίνουν στους δρόμους

Τελευταία ενημέρωση:

Την παραπομπή του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας και εκπόρνευση ανηλίκου ζήτησε επισήμως σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Μιλάνου Εντμόντο Μπρούτι Λιμεράτι.

Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι πλήρωσε για σεξ την τότε 17χρονη Μαροκινή χορεύτρια Ρούμπι Καρίμα και ότι μεσολάβησε για την απελευθέρωσή της όταν προσήχθη από την αστυνομία ως ύποπτη για κλοπή. Ο Σίλβιο αρνείται τις κατηγορίες τις οποίες χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενες.

"Η εισαγγελία θεωρεί ότι οι αποδείξεις ανοχής είναι απόλυτα εμφανείς", τόνισε ο Μπρούτι Λιμπεράτι. Ο δικαστικός αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες θα έχει τώρα πέντε ημέρες στην διάθεσή του για να αποφασίσει αν θα δώσει "πράσινο φως" στην άμεση δικαστική κρίση του Μπερλουσκόνι. Αν το θεωρεί όμως αναγκαίο, θα μπορεί να ζητήσει και παράταση, πριν ανακοινώσει την τελική απόφασή του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού πρωθυπουργού, θεωρούν ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι λανθασμένη, από την στιγμή για που το αδίκημα υποστήριξης ανηλίκων δεν προβλέπεται η άμεση παραπομπή σε δίκη.

Σήμερα το πρωί, 100 περίπου υποστηρικτές του Μπερλουσκόνι συγκεντρώθηκαν έξω από την εισαγγελία του Μιλάνου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της "πολιτικοποιημένης δικαιοσύνης" και της "έρευνας-σκάνδαλο".

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγόρησε σήμερα την εισαγγελία του Μιλάνου ότι ενεργεί "αποκλειστικά με ανατρεπτικούς στόχους", ζητώντας την άμεση προσαγωγή του σε δίκη για την υπόθεση Ρούμπιγκεϊτ, δηλώνοντας ότι η δίωξή του δεν αποτελεί παρά "πρόσχημα". "Ως προς αυτή την ιστορία των δικών, μπορώ μόνο να πω ότι είναι μία φάρσα, πρόκειται για κατηγορίες χωρίς καμία βάση. Το σύνολο της έρευνας δεν έχει στόχο παρά την δυσφήμηση από τα μέσα ενημέρωσης... Δεν ανησυχώ για μένα προσωπικά. Είμαι ένας πλούσιος κύριος που μπορεί να περάσει τον χρόνο του κατασκευάζοντας νοσοκομεία για παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ήθελα πάντα", είπε στους δημοσιογράφους.

Τον Ιανουάριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας τροποποίησε το νόμο που παρείχε προσωρινή ασυλία στον πρωθυπουργό και τους υψηλόβαθμους υπουργούς, δίνοντας στους δικαστές τη δυνατότητα να αποφασίζουν κατά περίπτωση αν εν ενεργεία πρωθυπουργός μπορεί να παραπέμπεται σε δίκη.

Εν τω μεταξύ πολλές Ιταλίδες έχουν εξοργιστεί από την εικόνα που εκπέμπει για τις ίδιες το σεξουαλικό σκάνδαλο “Ρούμπιγκεϊτ” και προγραμματίζουν την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου να διαδηλώσουν για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.  

Ειδικά για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση λειτουργεί το blog http://senonoraquando13febbraio2011.wordpress.com, η 35χρονη δημιουργός του οποίου, Ελίζα Νταβόλιο, εξηγεί ότι πρόκειται για μια ευρεία πρωτοβουλία χωρίς στενά πολιτικά ή συνδικαλιστικά χαρακτηριστικά που υπερασπίζεται τη γυναικεία αξιοπρέπεια και το μανιφέστο της με τίτλο “Αν όχι τώρα, πότε;” υπογράφηκε μέσα σε μία εβδομάδα από περισσότερες από 50.000 γυναίκες.

Το μανιφέστο καταγγέλλει με δριμύτητα τη διαρκή απρεπή απεικόνιση της γυναίκας ως αντικειμένου σεξουαλικής εκμετάλλευσης στα ΜΜΕ και τη διαφήμιση.

Η κινητοποίηση θα πλαισιωθεί από χάπενινγκς, διαδηλώσεις και αναγνώσεις σε εκατοντάδες ιταλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ρώμη και το Μιλάνο, ενώ μεγάλος αριθμός γυναικών ψηφοφόρων της δεξιάς έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία