Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ διατήρησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα σκήπτρα στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μπιλ Γκέιτς και στην τρίτη τον Ουόρεν Μπάφετ.

Ο Κάρλος Σλιμ κέρδισε πέρσι 20,5 δισ. δολάρια και η περιουσία του ανέρχεται πλέον στα 74 δισ. δολάρια. Την ίδια στιγμή, η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς ανήλθε σε 50 δισ. δολάρια και του Ουόρεν Μπάφετ σε 50 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, οι δισεκατομμυριούχοι στις χώρες του BRIC, δηλαδή στην Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα, έχουν αυξηθεί. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα σχεδόν διπλασιάστηκε, φτάνοντας τους 115. Παράλληλα, η Μόσχα φιλοξενεί τους 79 από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, ενώ η Νέα Υόρκη 58.

Στη λίστα του περιοδικού περιλαμβάνονται και 6 δισεκατομμυριούχοι που συνδέονται με το Facebook και συγκεκριμένα ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ, ο Σιν Πάρκερ, ο Πίτερ Θίελ, ο Γιούρι Μίλνερ, ο Εκουάρντο Σαβερίν και ο Ντάστιν Μόσκοβιτζ, που αποτελεί και το νεώτερο άνθρωπο στη λίστα, σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Μεγαλύτερος χαμένος στη λίστα είναι ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ Ινγκβαρ Καμπραντ, η περιουσία του οποίου συρρικνώθηκε από τα 17 στα 6 δισ. δολάρια.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ