Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνελήφθη καθηγητής πανεπιστημίου στη Σαουδική Αραβία

Επειδή κατήγγειλε παράνομες φυλακίσεις

Έναν καθηγητή πανεπιστημίου συνέλαβαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, μία ημέρα αφότου ζήτησε την απελευθέρωση φυλακισμένων, συγγενών του και μη, όπως ανακοίνωσε σήμερα μία οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

(φωτογραφία αρχείου) (φωτογραφία αρχείου) "Ο δρ. Μουμπάρακ μπιν Ζουάιρ επρόκειτο να μεταφέρει τα καλά νέα για την απελευθέρωση ορισμένων φυλακισμένων, στους διαδηλωτές μπροστά στο υπουργείο Πληροφόρησης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την παρατεταμένη παράνομη κράτηση των οικείων τους", ανέφερε η οργάνωση Πρώτα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights First Society, HRFS).

"Στις 10:30 την 20ή Μαρτίου, ενώ πήγαινε στο υπουργείο Πληροφόρησης όπου γινόταν η διαδήλωση, σταμάτησαν τον δρ. Μουμπάρακ άντρες της μυστικής αστυνομίας, οι οποίοι τον συνέλαβαν", πρόσθεσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Μανσούρ αλ Τούρκι, δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τη σύλληψη του Μουμπάρακ μπιν Ζουάιρ, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Άλιμαμ Μοχάμαντ μπιν Σαούντ, στο Ριάντ. Ο μπιν Ζουάιρ είχε συναντηθεί την 19η Μαρτίου με τον βοηθό υπουργό αρμόδιο για Ζητήματα Ασφαλείας, προκειμένου να ζητήσει την απελευθέρωση συγγενών του και άλλων κρατουμένων.

Ο πατέρας του, ο καθηγητής Σαΐντ μπιν Ζουάιρ, ισλαμιστής και γνωστός επικριτής της σαουδικής βασιλικής οικογένειας, έχει φυλακιστεί και παραμένει έγκλειστος χωρίς δίκη επί πέντε χρόνια, σημείωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Ιμπραήμ αλ Μουγκάιτιμπ. Ο αδελφός του, ο Σάαντ μπιν Ζουάιρ, επίσης κρατείται έγκλειστος χωρίς δίκη επί περίπου τέσσερα χρόνια.

Η HRFS εξέφρασε την "κατάπληξη και την φρίκη της για αυτή την παράνομη σύλληψη", καλώντας για την απελευθέρωσή του, καθώς και των συγγενών του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Σαουδική Αραβία
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα