Ηλεκτρονική Έκδοση

Νεκροί και τραυματίες σε συγκρούσεις στην Υεμένη

Τελευταία ενημέρωση:

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στο Άντεν και τέσσερις τραυματίστηκαν, από πυροβολισμούς του στρατού, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες. Επίσης, ένας αξιωματικός του στρατού και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις βόρεια της Σαναά.

Οι δυνάμεις του στρατού άνοιξαν πυρ εναντίον νεαρών διαδηλωτών, την ώρα που προσπαθούσαν να στήσουν οδοφράγματα στη συνοικία Μανσούρα του Άντεν, ώστε να παραλύσει η κυκλοφορία στην πόλη.

Οι διαδηλωτές, που εξακολουθούν να διεκδικούν την αποχώρηση του προέδρου Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, που βρίσκεται στην εξουσία για 32 χρόνια, κάλεσαν σε γενική απεργία σήμερα, στη Σαναά, το Άντεν και άλλες πόλεις της χώρας.

Επίσης, βόρεια της Σαναά, ένας αξιωματικός του στρατού και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν, ενώ δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και σε στρατιωτική μονάδα που προσχώρησε στο κίνημα των αντικαθεστωτικών, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στρατιωτικές πηγές.

Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν τη νύχτα με αυτόματα όπλα και αντιαρματική ρουκέτα σε στρατιωτικό οδόφραγμα στην Άμραν, 170 χλμ. βόρεια της Σαναά. Το οδόφραγμα είχαν στήσει οι στρατιώτες της πρώτης μεραρχίας τεθωρακισμένων, της οποίας ο διοικητής, στρατηγός Αλι Μόχσεν αλ-Αχμάρ, διοικητής και της βόρειο-ανατολικής περιφέρειας της χώρας, τάχθηκε από τις 21 Μαρτίου στο πλευρό των αντικαθεστωτικών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Υεμένη
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος