Ηλεκτρονική Έκδοση

Ρωσικά όπλα αξίας 11 δισ. δολαρίων αγόρασε η Βενεζουέλα

Συμβόλαια αγοράς ρωσικών όπλων, συνολικής αξίας 11 δισ. δολαρίων, υπέγραψε η Βενεζουέλα τα τέσσερα τελευταία χρόνια, όπως αποκάλυψε σήμερα στέλεχος της κρατικής ρωσικής εταιρείας εξαγωγής όπλων Rosoboronexport.

"Ένα μέρος των συμβολαίων έχει ήδη εκτελεστεί, τα άλλα είναι σε εξέλιξη. Το μέγεθός τους είναι πολύ μεγάλο. Την τελευταία τετραετία εξοπλισμός αξίας άνω των 11 δισ. δολαρίων υπήρξε αντικείμενο των συμβολαίων", είπε ο Σεργκέι Λαντίγκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ο Λαντίγκιν διευκρίνισε ότι η Ρωσία έχει ολοκληρώσει την παράδοση των καταδιωκτικών και των ελικοπτέρων που αγόρασε το Καράκας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή μιας τεχνικής κεντρικής βάσης και ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης. "Γιατί αγοράζει τόσα όπλα η Βενεζουέλα; Επειδή ήρθε η ώρα να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της", επισήμανε ο Λαντίγκιν.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες στο παρελθόν για τα όπλα που πουλά η Μόσχα στο Καράκας. Μόνο μέσα στο 2009, η Βενεζουέλα παρήγγειλε 100 άρματα μάχης και ισάριθμους πυραύλους εδάφους-αέρος. Παλαιότερα είχε υπογράψει συμβόλαια για την αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών Σουχόι, 50 μαχητικών ελικοπτέρων και 100.000 όπλων Καλάσνικοφ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
Βενεζουέλα
Στρατιωτικοί εξοπλισμοί