Ηλεκτρονική Έκδοση

Θέμα ημερών η άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης

Νέες υποσχέσεις Ασάντ για μεταρρυθμίσεις στη Συρία

Μεταρρυθμίσεις υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ-Ασάντ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς το λαό, υπό το βάρος των διαδηλώσεων που έχουν λάβει χαρακτηριστικά λαϊκής εξέγερσης.

Χιλιάδες Σύροι διαδηλώνουν για τη Δημοκρατία Χιλιάδες Σύροι διαδηλώνουν για τη Δημοκρατία Ισχυρίστηκε ότι η Συρία βρίσκεται στο επίκεντρο μίας διεθνούς συνωμοσίας, πρόεσθεσε, ωστόσο, ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές, με στόχο την ενδυνάμωση του "εσωτερικού μετώπου". Δεσμεύτηκε ότι η άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης΄, που ισχύει εδώ και πενήντα χρόνια, θα γίνει το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Είχε προαναγγελθεί στα τέλη Μαρτίου, χωρίς να δοθεί τότε χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της απόφασης. Αναμένεται να συνοδευθεί από νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Παραδέχτηκε ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στο λαό και στην εξουσία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κωπιάσει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών και των καιρών. Υποσχέθηκε μέτρα κατά της ανεργίας

Το διάγγελμα έγινε με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Την περασμένη Πέμπτη, ο Ασάντ προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πόλης Ντεράα, ζητώντας την απομάκρυνση του Ασάντ από την εξουσία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, φώναζαν συνθήματα όπως "ο λαός θέλει να ανατρέψει το καθεστώς" και κρατούσαν πλακάτ με τις φωτογραφίες διαδηλωτών που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Για το ίδιο θέμα
Με διάγγελμα ο Ασάντ για τις διαδηλώσεις