Ηλεκτρονική Έκδοση

Συγκρούσεις με τραυματίες στην Υεμένη

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκαν χθες στην Υεμένη, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν από τα πυρά των στρατιωτών τουλάχιστον 22 πολίτες. Περισσότεροι από 100 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων τους τελευταίους δύο μήνες.

Χθες, κατά τη διάρκεια νέων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα Σαναά, οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών τραυματίζοντας τουλάχιστον 22 άτομα σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ακόμη 200 περίπου πολίτες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία για την παροχή πρώτων βοηθειών εξαιτίας προβλημάτων υγείας που προκλήθηκαν από τη χρήση δακρυγόνων αερίων.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές παραβίασαν κατά 1,5 χιλιόμετρο τον προκαθορισμένο δρόμο όπου επιτρέπεται να πραγματοποιούνται πορείες, κοντά στο Πανεπιστήμιο της Σαναά στην λεωφόρο Αλγερίας.

"Πλησιάζαμε στο Εμπορικό Κέντρο της Σαναά, όταν η Αστυνομία μας επιτέθηκε με χρήση δακρυγόνων αερίων, ενώ ξαφνικά αρχίσαμε να δεχόμαστε πυρά βαρέων όπλων από όλες τις κατευθύνσεις", δήλωσε ο Σαμπρί Μοχάμεντ, ένας από τους διαδηλωτές.

Επίσης, διαδηλώσεις και συγκρούσεις με τραυματίες αναφέρθηκαν στην πόλη Νταμάρ στα νότια της χώρας, καθώς και στις πόλεις Ταϊζ, Άντεν και αλ Χουντάιτα.

Ο ηγέτης της Υεμένης έχει δηλώσει ότι προτίθεται να παραδώσει την εξουσία, αλλά σε "ασφαλή χέρια".

Την ίδια ώρα αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης της οποία ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός Μοχάμεντ Μπασιντουά βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία όπου συμμετείχε χθες σε συνομιλίες με διαμεσολαβητές των χωρών του Κόλπου.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής τόσο οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες της δύσης, όσο και των συμμάχων της Υεμένης ανάμεσα στις αραβικές χώρες του Κόλπου, για την εξεύρεση μιας λύσης στην κρίση που έχει δημιουργηθεί, δεν έχουν φέρει αποτελέσματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Υεμένη
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Για το ίδιο θέμα
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις και οι τραυματισμοί διαδηλωτών στην Υεμένη
Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες στην Υεμένη