Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέο Σύνταγμα για την Ουγγαρία

Υπερψηφίστηκε στην Ουγγαρία, το νέο Σύνταγμα της χώρας, από το ουγγρικό κοινοβούλιο. Το νέο Σύνταγμα έχει καταρτίσει το κυβερνών ουγγρικό κόμμα Fidesz, με την αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία απείχε από την ψηφοφορία και δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης εξυπηρέτησε μόνο πολιτικές σκοπιμότητες του κυβερνώντος κόμματος πριν τη λήξη της θητείας του.

Το κεντροδεξιό κόμμα Fidesz που κατέχει τα δύο τρίτα των εδρών στο κοινοβούλιο, άλλαξε το Σύνταγμα το οποίο δεν είχε αλλάξει από το 1989, χρονολογία κατάρρευσης του κομμουνιστικού συστήματος. Την αλλαγή του Συντάγματος ψήφισαν μόνο οι 262 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ οι υπόλοιποι 44 βουλευτές ψήφισαν κατά και ένας δήλωσε απών. Οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος και οι Πράσινοι δεν μετείχαν καν στη συνεδρίαση και το ακροδεξιό κόμμα Jobbik, το καταψήφισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Firesz, δήλωσε ότι "Ήταν ένα μεγάλο χρέος προς όλους αυτούς του Ούγγρους που συνέβαλαν για την αλλαγή του καθεστώτος και για όσους διαδραμάτισαν κάποιο πολιτικό ρόλο τα τελευταία είκοσι χρόνια και ήταν παράλειψη που δεν είχε γίνει έως τώρα".
   

   

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή