Ηλεκτρονική Έκδοση

Προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε η Ιαπωνία

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε έκτακτο προϋπολογισμό 4 τρισ. γεν (33,46 δισ. ευρώ) για την αντιμετώπιση των καταστροφών, μετά το σεισμό του Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Ο προϋπολογισμός θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο αργότερα μέσα στον Απρίλιο και να τεθεί σε ισχύ από το Μάιο.

Οι αρχές επεσήμαναν ότι δεν εκδόθηκαν νέα ομόλογα, που θα μπορούσαν να μειώσουν το επιπλέον βάρος στο ήδη τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα κοστίσει περίπου 25 τρισ. γεν (210 δισ. ευρώ).

Ο προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης θα αφορά στην ανακούφιση από τις καταστροφές, συμπεριλαμβανομένης της παροχής προσωρινής στέγης, της αποκατάστασης των υποδομών και σε δάνεια που σχετίζονται με τις καταστροφές.

Ο σεισμός της 11ης Μαρτίου άφησε περισσότερους από 27.000 ανθρώπους νεκρούς ή αγνοούμενους, προκάλεσε την καταστροφή των υποδομών στη βορειοανατολική Ιαπωνία και την τεράστια πυρηνική καταστροφή.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Ναότο Καν έχει δηλώσει ότι αυτός θα είναι ο πρώτος από τους αρκετούς προϋπολογισμούς που θα χρειαστούν για την ανοικοδόμηση.

Την Πέμπτη η κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο σε ζώνη 20χλμ γύρω από το ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιαπωνία