Ηλεκτρονική Έκδοση

Απελαύνει η Γαλλία 14 Λίβυους διπλωμάτες

Η Γαλλία χαρακτήρισε σήμερα «persona non grata» 14 Λίβυους διπλωμάτες και τους έδωσε διωρία δύο ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάρ Βαλερό.

(φωτογραφία αρχείου) (φωτογραφία αρχείου) Η Γαλλία προσάπτει στους 14 Λίβυους «συμπεριφορά και δραστηριότητες που δεν συμβαδίζουν με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και του ψηφίσματος 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ αντιτίθενται στην προστασία των Λίβυων αμάχων», διευκρίνισε ο Μπ. Βαλερό.

Οι 14 Λίβυοι διπλωμάτες διορίστηκαν από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, το οποίο η Γαλλία δεν θεωρεί πλέον νόμιμο, αφού αναγνώρισε το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών.

Οι πρεσβευτές της Λιβύης και της ΟΥΝΕΣΚΟ στη Γαλλία ανακοίνωσαν στις 25 Φεβρουαρίου την παραίτηση από το αξίωμά τους, καταδικάζοντας έτσι την καταστολή στη χώρα τους και δηλώνοντας την υποστήριξή τους στην εξέγερση εναντίον του Μουαμάρ Καντάφι.

Η διεθνής συμμαχία, έπειτα από το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ, παρενέβη στις 19 Μαρτίου στη Λιβύη, εναντίον του λιβυκού καθεστώτος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Γαλλία
Λιβύη