Ηλεκτρονική Έκδοση

Βγήκαν στους δρόμους του Τόκιο κατά της πυρηνικής ενέργειας

Να σταματήσει η χρήση πυρηνικής ενέργειας απαίτησαν με διαδήλωση χιλιάδες Ιάπωνες, που ...κατέβηκαν στους δρόμους του Τόκιο, παρά τη βροχή. Να κλείσει ο πυρηνικός σταθμός της Χαμαόκα για το φόβο νέας πυρηνικής κρίσης ζήτησε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

 "Η πυρηνική ενέργεια είναι ξεπερασμένη", "Θέλουμε αλλαγή ενεργειακής πολιτικής", ανέγραφαν μερικά μόνο από τα πανό που κρατούσαν οι χιλιάδες διαδηλωτές που ζήτησαν να  σταματήσει η χρήση πυρηνικής ενέργειας, μετά σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που προκάλεσαν τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή.

Εντωμεταξύ, χθες, δύο μήνες μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1) ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Ναότο Καν, ζήτησε να κλείσει ο πυρηνικός σταθμός της Χαμαόκα στην κεντρική Ιαπωνία εξαιτίας των φόβων για νέα πυρηνική κρίση σε περίπτωση νέου ισχυρού σεισμού.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Ιάπωνα πρωθυπουργού, 28χρονος διαδηλωτής, που είχε γράψει τη λέξη "Οχι" με κόκκινο και κίτρινο γύρω από το λαιμό του, δήλωσε: "Είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε επιτέλους να δράσει. Θέλω, όμως, να ξέρω πότε ακριβώς ο πυρηνικός σταθμός θα σταματήσει να λειτουργεί".
"Αισθάνομαι αγανακτισμένος διότι κανένας πολιτικός δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για το αν τίθεται υπέρ ή κατά της πυρηνικής ενέργειας", τόνισε άλλος διαδηλωτής.

Στην Ιαπωνία πριν από το σεισμό λειτουργούσαν περίπου 50 πυρηνικοί σταθμοί, ενώ η πυρηνική ενέργεια προσφέρει κάτι λιγότερο από το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή