Ηλεκτρονική Έκδοση

Τιάρα πωλήθηκε στο ποσό ρεκόρ των 9 εκατ. ευρώ

Εκθαμβωτική τιάρα, στολισμένη με διαμάντια και σμαράγδια, που πιστεύεται ότι ανήκε στη σύζυγο του Ναπολέοντα του 3ου, Ευγενία, πωλήθηκε στο ποσό-ρεκόρ των 11,28 εκατομμυρίων Ελβετικών φράγκων (8,98 εκατ. ευρώ) σε ανώνυμο αγοραστή την Τρίτη, από τον οίκο Sotheby's.

Την τιάρα είχε αποκτήσει ο Γερμανός πρίγκιπας Γκουίντο Χένκελ βον Ντόνερσμαρκ προκειμένου να την προσφέρει στη σύζυγό του. Είχε εκτιμηθεί ότι θα απέφερε από τη δημοπρασία ένα ποσό μεταξύ 5 - 10 εκατ. δολαρίων (3,5 – 7 εκατ. ευρώ) ενώ ήταν το κορυφαίο έκθεμα σε δημοπρασία που απέφερε 78,9 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, η τρίτη υψηλότερη επίδοση που επιτεύχθηκε ποτέ σε δημοπρασία πώλησης κοσμημάτων, όπως ανακοίνωσε ο οίκος.

"Είναι περιττό να ειπωθεί ότι είναι η υψηλότερη τιμή όλων των εποχών για μία τιάρα, που καταγράφηκε σε δημοπρασία", δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπένετ, πρόεδρος του τμήματος κοσμημάτων των Sotheby's, για την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, καθώς χτύπησε για τελευταία φορά στη συνεδρίαση με το σφυρί του πλειστηριασμού, μέσα σε χειροκροτήματα.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή