Ηλεκτρονική Έκδοση

Επιμένουν οι «Αγανακτισμένοι» της Ισπανίας

Με στόχο την παλλαϊκή διαμαρτυρία κατά της υψηλής ανεργίας (21.29% του 'ενεργού' πληθυσμού), των επιπτώσεων της κρίσης και της πολιτικής της λιτότητας, συγκλίνουν σήμερα νωρίς το απόγευμα στο κέντρο της Μαδρίτης μπροστά απ το κοινοβούλιο δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές του κινήματος των «Αγανακτισμένων».

"Αυτήν ακριβώς την κατάσταση δημιούργησαν οι τράπεζες κι οι κυβερνήσεις, πρέπει να γνωρίζουν, λοιπόν, ότι εμείς διαφωνούμε με τα μέτρα και τις περικοπές στον προϋπολογισμό, ότι θέλουμε να εισακουγόμαστε, ότι θα το επιβάλλουμε αυτό", αναφέρεται σήμερα στην ιστοσελίδα των "Αγανακτισμένων", μαζί με πληροφορίες και για πολλές άλλες εκδηλώσεις τους εκτός Μαδρίτης--στη Βαρκελώνη, στη Βαλένθια και αλλού.

Το κίνημά τους, "κατά της αβεβαιότητας για την κοινωνία, που προκαλούν τα παραπροϊόντα του καπιταλισμού", συστάθηκε στην Ισπανία την 15η Μαΐου.

Οι "Αγανακτισμένοι", "που συνενώνουν πολλές κατηγορίες του γενικού πληθυσμού", έχουν "ευρεία λαϊκή στήριξη", σχεδιάζοντας για τις προσεχείς εβδομάδες "γενικές συνελεύσεις και πολλές κινητοποιήσεις --στη Μαδρίτη κι εκτός αυτής" τονίζει το Γαλλικό πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισπανία
Για το ίδιο θέμα
Νέο πανευρωπαϊκό κάλεσμα από τους «αγανακτισμένους»