Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο Μπαν Κι Μουν εξελέγη για δεύτερη πενταετή θητεία γ. γ. του ΟΗΕ

Τελευταία ενημέρωση:

Ο Νοτιοκορεάτης Μπαν Κι Μουν εξελέγη από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να εκτίσει δεύτερη πενταετή θητεία ως γενικός γραμματέας του Οργανισμού.

Οπως αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ήταν σχεδόν βέβαιη η επανεκλογή του 67χρονου Μπαν Κι Μουν αφού δεν είχε δεδηλωμένο αντίπαλο. Παράλληλα ο Νοτιοκορεάτης είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη και των 15μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ενώ τον χειροκροτούσαν, ο Μπαν Κι Μουν, χαμογελώντας, υποκλίθηκε μπροστά στην αίθουσα που ήταν γεμάτη με πρεσβευτές και διπλωμάτες.

"Δεν υπήρξε ποτέ καμία αμφιβολία", δήλωσε ένας πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη. "Μπορεί να μην ήταν ο ευνοούμενος όλων μας, αλλά κανένας δεν είχε λόγο να τον εμποδίσει" να επανεκλεγεί, πρόσθεσε.

"Είμαι περήφανος για όλα όσα κάναμε μαζί, αν και γνωρίζω τις τεράστιες προκλήσεις που μας περιμένουν", είχε δηλώσει ο Μπαν στις 17 Ιουνίου από την Μπραζίλια. "Έχω τα κίνητρα και είμαι προετοιμασμένος να συνεχίσω να εργάζομαι με τα κράτη μέλη", είχε πει τότε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τρέχουσα θητεία του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2011 και ότι η δεύτερη θητεία του θα διαρκέσει από την 1.1.2012 έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή