Ηλεκτρονική Έκδοση

Μαζική αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους αναμένουν αξιωματούχοι του

Τουλάχιστον 24 χώρες θα αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης πριν από το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με παλαιστίνιο αξιωματούχο.

Τουλάχιστον 24 χώρες θα αναγνωρίσουν ως το Σεπτέμβριο το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του Ιουνίου του 1967, δήλωσε χθες ο Ναμπίλ Σαάτ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Φάταχ, που είναι το κόμμα του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

"Εκατόν δεκαπέντε χώρες μας έχουν επισήμως αναγνωρίσει μέχρι στιγμής και πέντε αναμένεται ακόμη να το επιβεβαιώσουν, με τις οποίες θα ανέλθει σε 120 ο αριθμός τους", δήλωσε ο Σαάτ σε δημοσιογράφους στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη.

"Όμως έχουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 24 χώρες έχουν αποφασίσει να μας αναγνωρίσουν πριν από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Μας έχουν ενημερώσει και αναμένουμε αυτό να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες, αρχίζοντας από την Αρμενία", προσέθεσε ο Σαάτ.

Ο πρόεδρος Αμπάς επιβεβαίωσε επισήμως την Κυριακή ότι οι Παλαιστίνιοι είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν από τον ΟΗΕ το Σεπτέμβριο την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Ελπίζουν ότι η πρότασή τους θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων των 192 χωρών μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κατά την προσεχή σύνοδό της το Σεπτέμβριο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισραήλ
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Παλαιστίνη
Για το ίδιο θέμα
Αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους και ένταξη στον ΟΗΕ ζητάει ο Αμπάς