Ηλεκτρονική Έκδοση

Το Ιράν δοκίμασε με επιτυχία πυραύλους επιφανείας θαλάσσης

Τα Σώματα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν δοκίμασαν με επιτυχία χθες δύο πύραυλους οι οποίοι έπληξαν προσχεδιασμένους στόχους, ανέφερε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Οι μικρής εμβέλειας πύραυλοι επιφανείας θαλάσσης με τα ονόματα «Tondar» και « Persian Gulf», δοκιμάσθηκαν στα πέριξ της νοτιοιρανικής παραλιακής πόλης του Jask, ανέφερε ο κρατικός τηλεοπτικός ψηφιακός σταθμός IRIB TV.

Σύμφωνα με το IRIB, οι πύραυλοι μπορούν να πλήξουν σταθερούς και κινητούς στόχος στον Περσικό Κόλπο και τη Θάλασσα του Ομάν.

Αμφότεροι είναι σύγχρονοι, έξυπνοι και ικανοί να αποφύγουν τα ραντάρ. Αναβαθμίστηκαν από την IRGC's Aerospace Division από την οποία και δοκιμάστηκαν με σκοπό να πλήξουν συντονισμένα τον στόχο τους, δήλωσε το IRIB.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Asghar Qlitchkhani, που εκπροσωπεί το πυραυλικό παιχνίδι πολέμου με το όνομα Piambar A'zam-6 (Μεγάλος Προφήτης-6), όλοι οι χρησιμοποιούμενοι πύραυλοι βελτιώνονται από τους ειδικούς της χώρας και είναι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν για αμυντικούς σκοπούς.

Η Ισλαμική Δημοκρατία ξεκίνησε τις 10ήμερες πυραυλικές δοκιμές την Δευτέρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράν