Ηλεκτρονική Έκδοση

Πιθανό να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο σφαγέας του Όσλο

Διάταξη του ποινικού κώδικα για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ενδέχεται να επικαλεστεί η νορβηγική αστυνομία στη δίκη του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, o οποίος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της διπλής δολοφονικής επίθεσης στη Νορβηγία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten, η διάταξη εισήχθη στο ποινικό κώδικα της χώρας, το 2008 και προβλέπει ανώτερη ποινή την 30ετή κάθειρξη. 

Ερωτηθείς ο εισαγγελέας από την εφημερίδα, τόνισε ότι η προσφυγή στη διάταξη αυτή είναι προς το παρόν απλώς ένα ενδεχόμενο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η αστυνομία σκοπεύει να επικαλεστεί τα δύο πρώτα εδάφια της παραγράφου 147, τα οποία αφορούν σε τρομοκρατικές ενέργειες και προβλέπουν ποινή 21ετούς κάθειρξης. 
 
Στο Μπρέιβικ, αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση, παραμένει υπό κράτηση και πρόκειται να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις.
 
Σταδιακές ανακοινώσεις με τα ονόματα των θυμάτων
 
Σύμφωνα με την αστυνομία τα ονόματα των θυμάτων θα αρχίσουν να ανακοινώνονται σταδιακά αφού πρώτα ειδοποιούνται οι οικογένειες τους. «Μόλις διακριβωθεί η ταυτότητα των νεκρών, η αστυνομία του Όσλο έχει επιφορτιστεί με το έργο της ανακοίνωσης των ονομάτων» δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο επικεφαλής της Αστυνομίας.  
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Νορβηγία
Για το ίδιο θέμα
«Μάλλον τρελός» ο Μπρέιβικ, λέει ο δικηγόρος του
Εκρηκτικά σε φάρμα που νοίκιαζε ο Μπρέιβικ
Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του Μπρέιβικ για διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές ομάδες στο εξωτερικό
Και άλλοι δύο πυρήνες στην οργάνωσή του