Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο σφαγέας του Όσλο υποστηρίζει ότι είχε συνεργούς

«Μάλλον τρελός» ο Μπρέιβικ, λέει ο δικηγόρος του

Ως έναν άνθρωπο ψυχικά ασθενή παρουσίασε το μαζικό δολοφόνο, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο δικηγόρος του. «Μπορεί να είναι τρελός», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Αμετανόητος ο Μπρέιβικ (πηγή: EPA/JON ARE BERG JACOBSEN/AFTENPOSTE) Αμετανόητος ο Μπρέιβικ (πηγή: EPA/JON ARE BERG JACOBSEN/AFTENPOSTE) Ο Γκερ Λίπεσταντ ανέφερε ότι ο πελάτης του δείχνει μίσος για οποιονδήποτε δεν συμμερίζεται τις απόψεις του και πιστεύει ότι βρίσκεται σε πόλεμο.

Ο δικηγόρος γνωστοποίησε ότι ο Μπρέιβικ ισχυρίζεται πως σχεδίασε τις πολύνεκρες επιθέσεις με τη βοήθεια δύο τρομοκρατικών "πυρήνων", καθώς και ότι υπάρχουν και άλλοι πυρήνες στο εξωτερικό.

Η νορβηγική αστυνομία είχε ανακοινώσει πως πιστέυει ότι έδρασε μόνος του, ωστόσο η ακρόαση του κατηγορουμένου έγινε κεκλεισμένων των θυρών, υπό το φόβο ότι θα στείλει κωδικοποιημένο μήνυμα σε συνεργάτες του.

Σύμφωμα με τον Λίπεσταντ, ο Μπρέιβικ δήλωσε έκπληκτος από το γεγονός ότι η αστυνομία δεν τον σταμάτησε νωρίτερα.

Επίσης, υποστήριξε ότι είχε πάρει ναρκωτικά για να παραμείνει δυνατός και ξύπνιος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο δικηγόρος είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο του Μπρέιβικ. Ερωτηθείς γιατί τον υπερασπίζεται, απάντησε ότι κάποιος πρέπει να το κάνει. Διευκρίνισε ότι δεν έχει δεχτεί εντολές από τον Μπρέιβικ για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει και ούτε πρόκειται να δεχτεί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Νορβηγία
Για το ίδιο θέμα
Εκρηκτικά σε φάρμα που νοίκιαζε ο Μπρέιβικ
Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του Μπρέιβικ για διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές ομάδες στο εξωτερικό
Και άλλοι δύο πυρήνες στην οργάνωσή του
Πιθανό να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο σφαγέας του Όσλο