Ηλεκτρονική Έκδοση

Καινούργιο πλήγμα για τη Φουκοσίμα

Εκ νέου πλήττεται η επαρχία της Φουκοσίμα, η οποία μαζί με αυτή της Νιγκάτα βρίσκονται αβοήθητες απέναντι στις πλημμύρες. Τραγικός ο απολογισμός, με έναν άνθρωπο νεκρό, ενώ περίπου 300.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Οι πλημμύρες έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε 59 ανθρώπους και έχουν αφήσει άστεγους χιλιάδες ανθρώπους στην κορεατική χερσόνησο και πλέον "έφτασαν" και στην Ιαπωνία.

Σήμερα εντοπίστηκε στη Νικγκάτα η σορός του πρώτου θύματος του νησιού, ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι αγνοούνται στην ίδια επαρχία, ανάμεσά τους μία ηλικιωμένη γυναίκα 93 ετών που παρασύρθηκε από τα νερά ενός ποταμού και ένας άνδρας 25 ετών το αυτοκίνητο που οποίου φαίνεται ότι έπεσε σε ένα ποτάμι. 

Στη Φουκασίμα, που ακόμα δεν έχει συνέλθει από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, ένας άνδρας αγνοείται. Περισσότεροι από 40 άνθρωποι διασώθηκαν, μετά από μία σκληρή νύχτα κατά την οποία χρειάστηκε να περάσουν εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους και σε λεωφορεία.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι οι τοπικές αρχές της Νιγκάτα και της Φουκουσίμα συνέστησαν στους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή μετά την ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας ότι αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις και υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες και κατολισθήσεις. 

Την ίδια στιγμή το  κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK υποστηρίζει ότι 296.000 άνθρωποι κλήθηκαν σήμερα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις δύο επαρχίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιαπωνία