Ηλεκτρονική Έκδοση

Κίνα: Πληθαίνουν οι δισεκατομμυριούχοι μαζί με τις... κοινωνικές ανισότητες

Η τελευταία λίστα των10 πλουσιότερων ανθρώπων στην Κίνα που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό Forbes αντανακλά την ισχύ και δυναμική του βιομηχανικού και κατασκευαστικού τομέα της χώρας στη δημιουργία πλούτου.

Ο Liang Wengen, πρόεδρος της Sany Heavy Industry που παράγει κατασκευαστικές μηχανές και δομικά υλικά, κατέλαβε την κορυφαία θέση στην εν λόγω σειρά κατάταξης του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα με πλούτο που υπολογίζεται στα 9,3 δις.

Στην λίστα των πλουσιότερων αυτών ανθρώπων υπάρχουν αρκετοί που ξεκίνησαν από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τον Russell Flannery, εκδότη του Forbes που επέβλεψε τη διαμόρφωση της λίστας.

Όμως ο Flannery δήλωσε πως ένας αυξανόμενος αριθμός νεόπλουτων Κινέζων ζήτησε να μην εμφανιστεί το όνομά του στην λίστα υποδηλώνοντας έτσι τους φόβους σχετικά με τις υπερβολικές εντυπώσεις και τα αισθήματα ζήλειας και φθόνου που δημιουργούνται έτσι στον λαό μιας χώρας που διοικείται ακόμη από το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Σημειώνεται πως αρκετοί από αυτούς τους πολύ πλούσιους, οι οποίοι φιγουράρισαν στη ίδια λίστα προηγούμενων ετών, κατέληξαν στην φυλακή όπως πχ ο Huang Guangyu, ιδρυτής της Gome Electrical Appliance Holding Ltd , ή ο μεγιστάνας Zhou Zhengyi της Shanghai property.

"Περισσότερος κόσμος ζήτησε να μείνει εκτός της λίστας φέτος συγκριτικά με προηγούμενα έτη και νομίζω πως αυτό καθρεφτίζει μία μεγάλη αλλαγή που πραγματοποιείται σήμερα στην κινεζική κοινωνία" τόνισε ο Flannery.

Άλλα μέλη της λίστας των 10 πλουσιότερων του Forbes περιλαμβάνουν τον Liu Yonghao, έναν μεγιστάνα αγροβιομήχανο και διάφορους επενδυτές ακινήτων. Συνολικά, το Forbes εκτιμά πως οι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας αυξήθηκαν από 126 πέρσι σε 146 φέτος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κίνα