Ηλεκτρονική Έκδοση

Και «επισκέψεις» κατ' οίκον θα κάνουν οι Αμερικανοί Αγανακτισμένοι

Διαμαρτυρίες έξω από τα σπίτια «γκόλντεν μπόις» σχεδιάζει για σήμερα το κίνημα «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ».

Στο πρόγραμμα των διαδηλωτών περιλαμβάνεται διαμαρτυρία στην Άπερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν και "Περιοδεία στους Δισεκατομμυριούχους".

Όπως αναφέρουν, στόχος τους είναι να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους για τις οικονομικές ανισότητες στα σπίτια του Ρούπερτ Μέρντοχ, του διευθύνοντα συμβούλου της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον και άλλων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Κοινότητες για την Αλλαγή τονίζει: "Ακολουθήστε μας σε ένα περίπατο στα σπίτια μερικών στελεχών τραπεζών και εταιρειών που δεν πληρώνουν φόρους, καταργούν θέσεις εργασίας, εμπλέκονται σε απάτες (...) και όλα αυτά ενώ δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους".

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Goldman Sachs Λόιντ Μπλάνκφεϊν ακύρωσε την ομιλία του σε κολέγιο της Νέας Υόρκης, φοβούμενος τις αντιδράσεις.

Την Πέμπτη, φοιτητές σχεδιάζουν διαμαρτυρία αλληλεγγύης σε 56 κολέγια και πανεπιστήμια ενώ το Σάββατο οργανώνονται μεγάλες διαδηλώσεις κατά της οικονομικής ανισότητας σε όλες τις ΗΠΑ.

Και νέες συλλήψεις διαδηλωτών στη Βοστόνη

Στη σύλληψη 129 διαδηλωτών προχώρησε το μεσημέρι η αστυνομία της Βοστόνης, διαλύοντας διαδήλωση του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ, στην πλατεία Ντιούι.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βοστόνης, Έντι Κρίσπιν, δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη συγκέντρωση, ενώ πρόσθεσε ότι "Όλοι όσοι συνελήφθησαν το επέλεξαν".

Το κίνημα ζήτησε δωρεές προκειμένου να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 4.000 δολάρια για να καλυφθούν τα νομικά έξοδα των συλληφθέντων.

 

Την είδηση για τις συλλήψεις μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα Μπόστον Γκλόουμπ.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΗΠΑ
Για το ίδιο θέμα
Συνελήφθησαν 100 «Αγανακτισμένοι» κατά της Γουόλ Στριτ