Ηλεκτρονική Έκδοση

Τουρκία: Τους 19 έφτασαν οι νεκροί του νέου σεισμού

Τελευταία ενημέρωση:

Τους 19 έφθασε ο απολογισμός των νεκρών, από το σεισμό της Τετάρτης στην πόλη Βαν της Τουρκίας , ενώ 30 άνθρωποι έχουν διασωθεί ως τώρα, σύμφωνα με το τοπικό κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης.

Διασώστες στην Τουρκία ανέσυραν πέντε πτώματα σήμερα το πρωί από τα συντρίμμια, με αποτέλεσμα να αυξηθούν σε 19 οι νεκροί από το σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών που έπληξε τη χώρα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Πλέον στα ερείπια των δύο ξενοδοχείων της πόλης Βαν χρησιμοποιούνται εκσκαφείς, σημάδι ότι δεν υπάρχει πλέον πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες από το σεισμό της Τετάρτης.

Παράλληλα ο σεισμολόγος Ντογάν Καλαφάτ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ότι περιμένει αρκετούς μετασεισμούς μέσα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων και προειδοποίησε τον κόσμο να μην επιστρέψει στα σπίτια του αν έχουν ζημιές.

Έτσι η έντονη  λαϊκή δυσαρέσκεια κλιμακώνεται κατά του κυβερνήτη της επαρχίας Βαν Μουνίρ Καράλογλου ο οποίος, μετά το σεισμό των 7,2 βαθμών της 23ης Οκτωβρίου, είχε καλέσει τον κόσμο να επιστρέψει στις πολυκατοικίες του αν δεν είχαν ζημιές.

Χθες μάλιστα το πλήθος των σεισμοπλήκτων στην πόλη Βαν αποδοκίμασε τον υπουργό Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, με αποτέλεσμα να τους επιτεθεί η αστυνομία με γκλομπ και δακρυγόνα.

Πολλοί κατηγόρησαν τις αρχές της χώρας πως δεν επιθεώρησαν όπως έπρεπε τα κτίρια μετά τον σεισμό της 23ης Οκτωβρίου που προκάλεσε 600 νεκρούς στην ανατολική Τουρκία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα
Τουρκία
Για το ίδιο θέμα
Τουρκία: 32 νεκροί από τον τελευταίο σεισμού στο Βαν