Ηλεκτρονική Έκδοση

Διαδηλώσεις σε Παρίσι και Ρώμη για τους γάμους ομοφυλόφιλων

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας διαμαρτυρόμενοι για τη νομιμόποιηση των γάμων ομόφυλων ζευγαριών που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ. Την ίδια ώρα στη Ρώμη γυναίκες- μέλη του φεμινιστικού κινήματος «Femen» φώναξαν γυμνόστηθες συνθήματα κατά του πάπα και κατέληξαν με χειροπέδες.

Στο Παρίσι χιλιάδες άνθρωποι από καθολικούς και μουσουλμάνους έως συντηρητικούς και ομοφυλόφιλους κατά του γάμου μεταξύ ατόμων το ίδιου φύλου, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τον πύργο του Άιφελ.

Για την ευκολότερη, μάλιστα, πρόσβαση των διαδηλωτών, ειδικά από την επαρχία, στο κέντρο της πρωτεύουσας επιστρατεύθηκαν από τους διοργανωτές της πορείας πέντε υπερταχείες και 900 λεωφορεία.

“Θέλουμε να αποσυρθεί αυτός ο νόμος” δήλωσε στο Reuters η Πατρίσια Σουγιέ, μια εκ των διοργανωτών της πορείας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές διαδηλώσεις τόσο υπέρ όσο και κατά της νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλόφιλων στη χώρα.

Οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων είναι νόμιμοι σε 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Βελγίου, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και μερικών πολιτειών στις ΗΠΑ.

Το θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών προκαλεί αντιδράσεις και στη Βρετανία, όπου το Σάββατο εκατοντάδες καθολικοί κληρικοί δημοσίευσαν μια ανοιχτή επιστολή κατά των σχεδίων της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τέτοιους γάμους.

Χειροπέδες σε ακτιβίστριες μπροστά από το Βατικανό

Φωτογραφία από Reuters Φωτογραφία από Reuters Τέσσερις ακτιβίστριες, μέλη του φεμινιστικού κινήματος "Femen" συνελήφθησαν σήμερα στη Ρώμη επειδή διαμαρτυρήθηκαν γυμνόστηθες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του πάπα και έχοντας γράψει στο σώμα τους συνθήματα όπως “Ομόφοβε σκάσε” ("Homophobe, shut up!”) οι ακτιβίστριες κατέληξαν τελικά με χειροπέδες αφού πρώτα αστυνομικοί τις έσυραν μακριά από την πλατεία, σκεπάζοντάς τες.

Με πληροφορίες από Reuters, Ansa, Corriere della Sera, France24

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Ανθρωπιστικές οργανώσεις
Γαλλία
Ιταλία