Ηλεκτρονική Έκδοση

Τρεις οι νεκροί από την εξάωρη ανταλλαγή πυρών στην Κωνσταντινούπολη

Τρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες είναι ο τελικός απολογισμός αστυνομικής επιχείρησης που οδήγησε σε ανταλλαγή πυρών διάρκειας έξι ωρών σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Μπεσίρ Αταλάι, νεκροί είναι ένα μέλος της άκρας αριστεράς, ένας αστυνομικός και ένας περαστικός, ενώ στους τραυματίες συγκαταλέγονται επτά αστυνομικοί και ένας δημοσιογράφος.

Η ανταλλαγή πυρών άρχισε νωρίς το πρωί όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να εισβάλλουν σε διαμέρισμα μαχητικού μέλους της άκρας αριστεράς που θεωρείται ως ένα από τα ηγετικά στελέχη της παράνομης οργάνωσης "Επαναστατική Διοίκηση", ανέφερε ο Αταλάϊ.

Ο άνδρας που ήταν μόνος και είχε στην διάθεσή του σημαντική ποσότητα οπλισμού και εκρηκτικών, άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών που είχαν περικυκλώσει το διαμέρισμά του στην περιοχή Μποστάντζι. Κατόρθωσε να αντισταθεί για ώρες και προκάλεσε πολλές εκρήξεις με τα εκρηκτικά που είχε στην διάθεσή του. Επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στη περιοχή, που είναι πολυσύχναστη.

Ενας άμαχος που βρισκόταν κοντά στο σημείο τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι, δήλωσε ο υπουργός. Εικονολήπτης του ιδιωτικού δικτύου NTV τραυματίστηκε ελαφρά στο αυτί από εποστρακισμό βλήματος.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Μουάμερ Γκιουλέρ δήλωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχουν συλληφθεί στην πόλη περίπου 40 άτομα. Παράλληλα το πρακτορείο Ανατολή μεταδίδει ότι σε επιχειρήσεις της αστυνομίας σε πολλές επαρχίες της Τουρκίας με στόχο παράνομες ισλαμιστικές οργανώσεις συνελήφθησαν περίπου πενήντα άτομα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και ύποπτα μέλη του τουρκικού σκέλους του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Για το ίδιο θέμα
Ανταλλαγή πυρών στην Κωνσταντινούπολη