Ηλεκτρονική Έκδοση

Εξαπλώνονται οι ταραχές στην Ουκρανία

Ακτιβιστές έχουν καταλάβει δημοτικά κτίρια σε περισσότερες από 10 πόλεις στην Ουκρανία γεγονός που καταδεικνύει ότι η κρίση επεκτείνεται πέραν της πρωτεύουσας. Η υπουργός Δικαιοσύνης προειδοποίησε τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που έχουν καταλάβει το υπουργείο της ότι θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εάν δεν το εγκαταλείψουν.

φωτ: AFP φωτ: AFP

Μιλώντας σε ουκρανικά μέσα η Ολένα Λούκας προειδοποίησε ότι θα ζητήσει από το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας να εγκρίνει τα μέτρα που προβλέπονται για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η υπουργός Δικαιοσύνης εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλά είπε ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο να σταματήσουν οι συνομιλίες έως ότου εκκενωθεί το κτίριο και δώσουν οι διαδηλωτές την ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε ειρηνική επίλυση της κρίσης.
 
Από την πλευρά τους οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε εμπόδιο ούτε φύλακες στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μπήκαν στο κτίριο από ένα παράθυρο ενώ έκαναν λόγο για συμβολική κατάληψη που καταδεικνύει τον ξεσηκωμό των πολιτών.
 
Κυβερνητικά κτίρια βρέθηκαν στο στόχαστρο διαδηλωτών ακόμη και σε ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας όπου ακόμη η στήριξη προς τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς είναι ισχυρή. 
 
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία