Ηλεκτρονική Έκδοση

«Επίθεση φιλίας» από τον νέο Τούρκο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου

«Άνοιγμα» στην Ελλάδα, με επίσκεψη στα Κατεχόμενα

«Η Τουρκία ακολουθεί την τελευταία επταετία, αλλά και παλαιότερα, μία πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της. Θέλουμε να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με αυτούς και το καλύτερο παράδειγμα είναι η Ελλάδα. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν βελτιωθεί και το μέλλον θα είναι καλύτερο από το σήμερα. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διευρύνουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα».

Ο νέος Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου Ο νέος Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου Αυτό δήλωσε σήμερα ο νέος Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στην κατεχόμενη Κύπρο

Ο αντικαταστάτης του Αλί Μπαμπατζάν στο τουρκικό ΥΠΕΞ επισήμανε ότι οι βασικές αρχές της λύσης του Κυπριακού για την Τουρκία είναι η διζωνικότητα, η πολιτική ισότητα, η ανάπτυξη ενός νέου συστήματος συνεταιρισμού και η εφαρμογή της λύσης αυτής στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Γ. Κουμουτσάκος: “Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε.”

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νταβούτογλου, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκος, είπε χαρακτηριστικά: “Η Τουρκία θα πρέπει να ενθαρρύνει την τουρκοκυπριακή κοινότητα να διαπραγματευθεί εποικοδομητικά και με καλή πίστη στην κατεύθυνση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης, που θα σέβεται τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα λαμβάνει υπόψη το ευρωπαϊκό κεκτημένο στο νησί".

Καταλήγει δε ο κ. Κουμουτσάκος: “Σε τελική ανάλυση θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Διεθνούς Κοινότητας και της Ε.Ε.”.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κυπριακό
Νέα Δημοκρατία
Τουρκία