Ηλεκτρονική Έκδοση

«Απαράδεκτος» ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Οι Δυτικοί είναι πλέον σύμμαχοι με πραγματικούς νεοναζί»

Τονίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, που έκανε λόγο για κυρώσεις σαν αντίποινα για την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.

Η Ρωσία χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις απειλές του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι ο οποίος κατήγγειλε την Κυριακή την ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία και αναφέρθηκε σε πιθανές διεθνείς κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

«Εκτιμούμε ότι οι απειλές που εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εναντίον της Ρωσίας όσον αφορά τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία και την Κριμαία είναι απαράδεκτες», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Το υπουργείο κατηγόρησε τον Κέρι ότι επανέρχεται σε «στερεότυπα του Ψυχρού Πολέμου» και ότι δεν προσπάθησε να κατανοήσει την περίπλοκη διαδικασία που συντελείται στην ουκρανική κοινωνία.

Η Μόσχα επέκρινε επίσης τον Αμερικανό υπουργό ότι κλείνει τα μάτια στην «κατάφωρη ρωσοφοβία και τον αντισημιτισμό» των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, εκπρόσωποι των οποίων έλαβαν θέσεις εξουσίας στο Κίεβο.

«Οι Δυτικοί είναι πλέον σύμμαχοι με πραγματικούς νεοναζί που καταστρέφουν ορθόδοξες εκκλησίες και συναγωγές», υπογραμμίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς εκτίμησε ότι η απόφαση κάποιων μελών της G8 να αναστείλουν τις προπαρασκευαστικές συνομιλίες για τη Σύνοδο Κορυφής της G8 που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Σότσι της Ρωσίας, εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, «δεν βασίζεται πουθενά».

Η απόφαση «είναι αβάσιμη» και «βλάπτει όχι μόνο τις χώρες της G8, αλλά επίσης και το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», σημείωσε ο Λουκασέβιτς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό, Reuters

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Μάκης Πρέβελης έγραψε: (πριν 6 έτη)
Όπως ακριβώς ο Πούτιν, έχει συμμάχους/υποστηρικτές στην Ελλάδα τους ακροδεξιους και τα χρυσά αυγά. Ουδείς αναμάρτητος, πονηρέ κύριε Λαβρόφ...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Ουκρανία
Ρωσία