Ηλεκτρονική Έκδοση

Αιματηρές εκρήξεις στο Ναϊρόμπι

Τελευταία ενημέρωση:

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Κένυας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά τις προειδοποιήσεις για βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα που εξέδωσαν η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

Βρετανοί τουρίστες εγκατέλειψαν την Κένυα μετά τις προειδοποιήσεις για κίνδυνο επιθέσεων Βρετανοί τουρίστες εγκατέλειψαν την Κένυα μετά τις προειδοποιήσεις για κίνδυνο επιθέσεων

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε μικρό λεωφορείο και στην υπαίθρια αγορά Τζικόμπα, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Διαχείρισης Εθνικών Καταστροφών της Κένυας.  
 
Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 70.  Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι οι εκρήξεις οφείλονται πιθανότατα σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
 
Βομβιστικές επιθέσεις που πλήττουν την αφρικανική χώρα τα τελευταία χρόνια αποδίδονται σε μαχητές της σομαλικής ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ.
 
Προειδοποιήσεις για επικείμενη επίθεση οδήγησαν στην απομάκρυνση εκατοντάδων βρετανών τουριστών από τη Μομπάσα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, την Πέμπτη. Τα βρετανικά πρακτορεία ταξιδίων ακύρωσαν τις πτήσεις με προορισμό τη Μομπάσα. 
 
«Η τρομοκρατία δεν είναι ένα κακό που γεννήθηκε στην Κένυα. Η τρομοκρατία είναι παγκόσμιο φαινόμενο» τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Ουχούρου Κενυάτα, λίγο μετά τη διπλή επίθεση, σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.
 
Πηγές: BBC, Reuters
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κένυα