Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντάρτες στο Τικρίτ απώθησαν τον ιρακινό στρατό

Σουνίτες τζιχαντιστές απώθησαν τις ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις που προσπαθούν να ανακαταλάβουν την πόλη Τικρίτ από το Σάββατο, ενώ συνεχίζονται οι μάχες. Σοβαρές απώλειες έχουν υποστεί και οι δύο πλευρές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Αντάρτες του ΙΚΙΛ σε δράση (φωτογραφία αρχείου) Αντάρτες του ΙΚΙΛ σε δράση (φωτογραφία αρχείου)

Ο ιρακινός στρατός έχει υποχωρήσει στην πόλη Ντίγια. Στην επιχείρησή του συμμετέχουν τανκς και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη εναέριων μέσων. 
 
Πέντε ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν στο Ιράκ, μετά από σχετική συμφωνία με τη Μόσχα, με στόχο να προσφέρουν ενισχύσεις στη Βαγδάτη.
 
«Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι Su-25 έχουν φτάσει στο ιρακινό έδαφος, γεγονός που θα ενισχύσει τη μαχητικότητα της ιρακινής Πολεμικής Αεροπορίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Άμυνας.
 
Ιρανός αξιωματικός διαμήνυσε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ιράκ να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές μαχητές με τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποίησε στη Συρία για να υποστηρίξει τον στρατό του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
Ο αναπληρωτής διοικητής του γενικού επιτελείου στρατού του Ιράν και αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης, ταξίαρχος Μασούντ Τζαζαγερί, δήλωσε στο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άλαμ ότι η απάντηση της Τεχεράνης στους αντάρτες θα είναι «βέβαιη και σοβαρή».
 
Ο ίδιος είπε ότι το Ιράν θα βοηθήσει το Ιράκ σε θέματα άμυνας, ασφάλειας, ελέγχου των συνόρων και οχύρωσης.
 
Πηγές: Reuters, ΒΒC και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράκ
Για το ίδιο θέμα
Δεν κάνουν τον Κινέζο οι Κινέζοι για το Ιράκ
Και η Μόσχα στο χορό της κρίσης στο Ιράκ