Ηλεκτρονική Έκδοση

Βίντεο με απειλές τζιχαντιστών προς Πούτιν για Τσετσενία και Καύκασο

«Πούτιν, ερχόμαστε», εμφανίζονται να λένε σε βίντεο, μετά την κατάληψη αεροπορικής βάσης στη Συρία, ένοπλοι του τζιχαντιστικού Ισλαμικού Κράτους, αναφερόμενοι στην κυρίως μουσουλμανική Τσετσενία και τον Καύκασο. Το βίντεο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ.

Στο βίντεο, ένοπλοι που κατέλαβαν αεροπορική βάση στη βόρεια Συρία εμφανίζονται να περιεργάζονται τα αεροσκάφη που έχουν βρει και να πανηγυρίζουν για την κατάληψη της βάσης και τη νίκη στη Συρία. Στη συνέχεια, ένας από αυτούς ζητά να στραφεί σε αυτόν η κάμερα για «να στείλει ένα μήνυμα στον Πούτιν».
 
«Αυτά εδώ είναι τα αεροσκάφη που έστειλες στον Άσαντ και με τη βοήθεια του θεού θα σου τα στείλουμε πίσω», λέει ο ένοπλος.
 
Δεύτερος ένοπλος, σε αυτοκίνητο, ζητά επίσης να στραφεί σε αυτόν η κάμερα. «Να το θυμάσαι αυτό, με τη βοήθεια του θεού θα απελευθερώσουμε την Τσετσενία και τον Καύκασο, ο θρόνος σου ήδη τρέμει» λέει.
 
Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, έσπευσε να απαντήσει.
 
«Αυτοί οι μπάσταρδοι» έγραψε, σύμφωνα με το Russia Today, στο Facebook του ο Καντίροφ, «δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ». «Όποιος τολμά να πιάσει στο στόμα του όνομά του προέδρου μας Βλαντιμίρ Πούτιν, θα καταστραφεί επί τόπου» έγραψε. 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία