Ηλεκτρονική Έκδοση

Ματαιώνει δεκάδες πτήσεις η Lufthansa

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι πιλότοι των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους- πιλότους των μικρών και μεσαίων αποστάσεων , οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας τους, που επιδεινώνει κυρίως τα προγράμματα συνταξιοδότησης των χειριστών. Προβλήματα αναμένονται σήμερα και αύριο σε δεκάδες πτήσεις.

Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τις ευρωπαϊκές πτήσεις σήμερα αλλά αύριο θα προκληθούν προβλήματα και στους πιο μακρινούς προορισμούς. Οι πιλότοι των μικρών και μεσαίων αποστάσεων ξεκινούν σήμερα την απεργία τους που θα διαρκέσει 35 ώρες και αναμένεται να προκαλέσει ακυρώσεις 1.450 πτήσεων επηρεάζοντας 200.000 ταξιδιώτες.

Πρόκειται για την όγδοη απεργία στη Lufthansa από τον Απρίλιο. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, πασχίζει να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη εν μέσω του σκληρού ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει από εταιρείες αερομεταφορών χαμηλού κόστους αλλά και εταιρείες κρατών της Μέσης Ανατολής.

Οι πιλότοι των μεγάλων αποστάσεων θα πραγματοποιήσουν στάση 12 ωρών ζητώντας από την εταιρεία να επανεξετάσει την απόφασή της να αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης στα 55 έτη. Η εταιρεία προτείνει να διατηρήσει τις υφιστάμενες ρυθμίσεις για τους νυν υπαλλήλους αλλά να μην ισχύσουν για τους νεοπροσληφθέντες.

(Πηγή:ΑΜΠΕ, BBC)

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αεροπορικές Εταιρείες
Γερμανία
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας