Ηλεκτρονική Έκδοση

Για 4η χρονιά στη σειρά στην κορυφή του καταλόγου του International Congress and Convention Association

«Πρωτεύουσα» των συνεδρίων η Βιέννη

Η Βιέννη παραμένει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή του καταλόγου της στατιστικής που δημοσιεύει η International Congress and Convention Association. Για το 2008, η Βιέννη «μοιράζεται» την πρωτιά με το Παρίσι.

Σύμφωνα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη στατιστική έκθεση, διοργανώθηκαν μέσα στην περσινή χρονιά 139 διεθνή συνέδρια σε Βιέννη και Παρίσι. Η Βαρκελώνη ακολουθεί με 136, η Σιγκαπούρη με 118 και το Βερολίνο με 100 συνέδρια.

Για τη Βιέννη, το αποτέλεσμα είναι το δεύτερο καλύτερο στην ιστορία ως πόλη συνεδρίων, με το 2007 να είναι η καλύτερή της χρονιά-ρεκόρ.

Σε αντίθεση με την πρωτεύουσά της, που διατηρείται εδώ και τέσσερα συνεχή χρόνια στην πρώτη θέση, από άποψη διοργάνωσης διεθνών συνεδρίων, η ίδια η Αυστρία, με τα συνολικά 196 διεθνή συνέδρια πέρσι, έχει μετακινηθεί από τη 10 η θέση, στην οποία βρισκόταν το 2007, στην 12η θέση του καταλόγου των χωρών με τα περισσότερα συνέδρια.

Πρώτη χώρα συνεδρίων είναι οι ΗΠΑ όπου μέσα στο 2008 διοργανώθηκαν συνολικά 507 διεθνή συνέδρια. Ακολουθούν η Γερμανία με 429, η Ισπανία με 347, η Γαλλία με 334 και η Βρετανία με 322.

Μόλις πριν ένα μήνα, η Βιέννη είχε αναδειχθεί η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, και ο δήμαρχος της αυστριακής πρωτεύουσας Μίχαελ Χόιπλ είχε εκφράσει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του σχολιάζοντας την κατάκτηση της πρώτης θέσης για την ποιότητα ζωής, στον κατάλογο των 215 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση, η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer».

Είναι η πρώτη φορά που η Βιέννη κατατάσσεται στην πρώτη θέση ως προς την ποιότητα ζωής, ενώ μέσα στα προηγούμενα χρόνια, από τότε που διεξάγεται η έρευνα, είχε βρεθεί επανειλημμένα στη δεύτερη θέση.

Τον προηγούμενο χρόνο, η Βιέννη ήταν δεύτερη μετά τη Ζυρίχη, η οποία τώρα βρέθηκε στη δεύτερη θέση ακολουθούμενη από τη Γενεύη, το Βανκούβερ του Καναδά και το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ τελευταία του καταλόγου των 215 αξιολογηθέντων πόλεων του κόσμου είναι η Βαγδάτη.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της διεθνούς εταιρείας Mercer, χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αυστρία