Ηλεκτρονική Έκδοση

Πεντάμηνη φυλάκιση για μια περούκα

Σε πέντε μήνες φυλάκιση καταδίκασε δικαστήριο της Ταϊβάν, έναν 50χρονο με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε βουλευτή της συμπολίτευσης και του έσκισε την περούκα. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Χουάνγκ Γιουνγκ- τιέν, έπρεπε να τιμωρηθεί καθώς στέρησε από τον βουλευτή «το δικαίωμα στην ομορφιά».

Ο βουλευτής του κυβερνώντος Εθνικιστικού Κόμματος, Τσιου Γι, ένας από τους πιο περιζήτητους για τα μέσα ενημέρωσης της χώρας πολιτικούς, που έγινε γνωστός για τις σκληρές επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

"Ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση έκρινε ότι ο Τσιου Γι, είχε το δικαίωμα να φορά ότι θέλει και ο Τσιου αισθανόταν ότι η περούκα τον έκανε να φαίνεται ομορφότερος", δήλωσε εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ταϊπέι, προσθέτοντας ότι ο δικαστής θεωρεί ότι η εσκεμμένη αφαίρεση της περούκας έθιξε το σχετικό δικαίωμα του θύματος.

Ο Τσιου "έχασε" την περούκα του με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι ήταν εντελώς φαλακρός, την ώρα που προσερχόταν για να καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην προέδρου Τσεν Σούι Μπιαν, τον περασμένο  Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κατηγορούμενος, Χουάνγκ Γιουνγκ- τιέν, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας οργάνωσης υπέρ του πρώην προέδρου Τσεν χαρακτήρισε την απόφαση υπερβολική. "Ήμουν απρόσεκτος, είναι τόσο σοβαρή υπόθεση η απροσεξία;", αναρωτήθηκε ο Χουάνγκ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ταϊβάν