Ηλεκτρονική Έκδοση

Αυγά εναντίον του ακροδεξιού Βρετανού πολιτικού, Νικ Γκρίφιν

Εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν αυγά εναντίον του ηγέτη του κόμματος της άκρας δεξιάς στη Βρετανία (ΒΝΡ) και ευρωβουλευτή, Νικ Γκρίφιν.

Αρχικά, ο Γκρίφιν αρνήθηκε να αναβάλει προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, ενώπιον του κοινοβουλίου του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Ωστόσ, όταν εγκαταστάθηκε στο βήμα, περικυκλώθηκε από πολλές δεκάδες διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα όπως "είστε ναζιστές" και "έξω το ΒΝΡ". όπως ήταν αναμενόμενο, η συνέντευξη τελικώς αναβλήθηκε και Γκρίφιν φυγαδεύτηκε από τους φρουρούς του, που έκριναν ότι κινδύνευε από τους εξαγριωμένους διαδηλωτές. Ο ίδιος, λίγο αργότερα, κατάγγειλε στο BBC ότι "μια οργανωμένη ομάδα του επιτέθηκε με αυγά". Υποστήριξε δε, ότι" η οργανωμένη ομάδα" υποστηρίχθηκε από τα τρία κύρια πολιτικά κόμματα της χώρας.

Εν τω μεταξύ, σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή, στο Sky News, εκπρόσωπος της Ένωσης κατά του φασισμού ανέφερε ότι "όπου κι αν βρίσκεται ο Νικ Γκρίφιν και το ΒΝΡ του θα επεμβαίνουμε για να λέμε ότι οι πολιτικές του φασισμού και του ναζισμού δεν έχουν καμία θέση στον 21ο αιώνα".

Υπενθυμίζεται ότι μία από τις θέσεις του ακροδεξιού βρετανικού κόμματος είναι και το κατηγορηματικό "όχι" στους μετανάστες. Εξάλλου, το BNP απαγορεύει ρητά σε οποιονδήποτε έγχρωμο να εντάσσεται στις γραμμές του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανία