Ηλεκτρονική Έκδοση

Με μήνυση απαντά ο Πρόεδρος της Τσετσενίας στις κατηγορίες

Ανοιχτή αντιπαράθεση με Καντίροφ για τη δολοφονία της Εστεμίροβα

Τον Πρόεδρο της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ κατηγορεί αξιωματούχος της ρωσικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Memorial, για ανάμειξη στη δολοφονία της ακτιβίστριας και μέλους της οργάνωσης, Νατάλια Εστεμίροβα. Με την κατάθεση μήνυσης κατά του αξιωματούχου της Memorial, αντέδρασε ο πρόεδρος της Τσετσενίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

"Είμαι βέβαιος για το ποιος σκότωσε τη Νατάλια Εστεμίροβα. Όλοι τον ξέρουμε. Το όνομά του είναι Ραμζάν Καντίροφ, πρόεδρος της Τσετσενίας" δήλωσε ο Ολεγκ Ορλοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Ραμζάν Καντίροφ εκφόβιζε, προσέβαλε την Ναταλία και τη θεωρούσε προσωπική του εχθρό. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν αυτός προσωπικά που διέταξε τη δολοφονία της ή ήταν οι βοηθοί του που ήθελαν να ευχαριστήσουν το αφεντικό τους».

Ως απάντηση, ο δικηγόρος του Ραζμάν Καντίροφ, δήλωσε: "Έχω προετοιμάσει και θα υποβάλω τη μήνυση για προσβολή της τιμής της αξιοπρέπειας και της υπόληψης του προέδρου της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ".

Η Εστεμίροβα, απήχθη την Τετάρτη, έξω από το σπίτι της στην Τσετσενία. Το πτώμα της άτυχης ακτιβίστριας, βρέθηκε το ίδιο απόγευμα, στην Ινγκουσετία. Η Νατάλια Εστεμίροβα, κάτοχος τριών διεθνών βραβείων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ήταν ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στον Καντίροφ και στις μεθόδους του.

Ο Καντίροφ από τη μεριά του, είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι θα επιμεληθεί ο ίδιος της έρευνας, για να βεβαιωθεί ότι οι δολοφόνοι θα τιμωρηθούν. Ο πρόεδρος της Τσετσενίας δήλωσε στην κυβερνητική ιστοσελίδα: "Δεν θα μπορούσε να έχει εχθρούς μεταξύ των λογικών ανθρώπων. Αυτοί που πήραν τη ζωή της, δεν έχουν το δικαίωμα να αποκαλούνται άνθρωποι, δεν δικαιούνται έλεος και πρέπει να τιμωρηθούν ως τα πιο άγρια ζώα».

Αποφασισμένος για την τιμωρία των ενόχων του άδικου θανάτου της ακτιβίστριας, εμφανίστηκε και ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, επεσήμανε ότι η δολοφονία ενδέχεται να επηρρεάσει τη σχέση των δύο κρατών. "Είναι ένα ανεπίτρεπτο συμβάν και ειδικά εφόσον θέλουμε να εντείνουμε τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας δεν μπορεί να παραμείνει άλυτο", δήλωσε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία
Τσετσενία
Ρωσία