Ηλεκτρονική Έκδοση

«Πόρτα» σε Ερντογάν από την Αυστρία

Την αντίθεση της Αυστρίας στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. εξέφρασε ο καγκελάριος της χώρας, Β. Φάιμαν στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Τ. Ερντογάν. Η συζήτηση έγινε στο περιθώριο συνάντησης για την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό “Ναμπούκο”, την περασμένη Δευτέρα στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με άρθρο της αυστριακής εφημερίδας “Κουρίρ”, σε εμπιστευτικές τους συνομιλίες, ο Β.Φάιμαν υπογράμμισε τον σκεπτικισμό του αυστριακού πληθυσμού απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Χαρακτηριστικά είπε πως “η Αυστρία είναι κατά μιας συμμετοχής της Τουρκίας ως μέλος στην Ε.Ε και προτείνει, όπως η Γερμανία, μία προνομιακή σχέση συνεργασίας”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Τούρκος πρωθυπουργός έδειξε πολύ απογοητευμένος από την στάση που κρατείται απέναντι στη χώρα του από την Ε.Ε. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο καγκελάριος της Αυστρίας τοποθετείται ενάντια στην ένταξη της Τουρκίας καθώς στις αρχές Απριλίου είχε επαναλάβει στον Μπαράκ Ομπάμα, σε συνάντηση τους, τις επιφυλάξεις της χώρας του απέναντι σε ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Η Βιέννη ζητούσε εξαρχής μια “προνομιακή σχέση” αντί της πλήρους ένταξης, ενώ ζητά, σε περίπτωση θετικής κατάληξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο αυστριακός λαός να εκφέρει την άποψη του με δημοψήφισμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Τουρκία
Αυστρία