Ηλεκτρονική Έκδοση

Παραβιάζει καναδικό νόμο προστασίας προσωπικών δεδομένων το Facebook

Το διάσημο κοινωνικό δίκτυο, Facebook, παραβιάζει καναδικό νόμο κρατώντας τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών του επ’ αόριστον, σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της χώρας. Η επιτροπή κατηγορεί επίσης το δίκτυο ότι δίνει «συγκεχυμένες ή ελλιπείς» πληροφορίες στους συνδρομητές του.

Περισσότεροι από 200 εκατ. άνθρωποι είναι ενεργοί χρήστες του Facebook, συμπεριλαμβανομένων 12 εκατ. στον Καναδά, δηλαδή το ένα τρίτο του πληθυσμού. Η επίτροπος της προστασίας προσωπικών δεδομένων του Καναδά, Jennifer Stoddart, σε συνέντευξη τύπου στην Οτάβα, παρουσίασε τα στοιχεία της έρευνας. Η ίδια αποδέχεται ότι το Facebook υπολογίζει τα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, ωστόσο όπως δήλωσε, βρέθηκαν "σοβαρά κενά στον τρόπο με τον οποίο η ιστοσελίδα διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών".

Η τακτική του Facebook να κρατά τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, ακόμα και εφόσον διακόψουν την εγγραφή τους, αποτελεί παραβίαση του Καναδικού νόμου, καθώς το χρονικό διάστημα που επιτρέπει σε οργανισμούς να διατηρούν τέτοιες πληροφορίες, είναι περιορισμένο.

Ο αρμόδιος για θέματα προσωπικών δεδομένων του Facebook, Chris Kelly απάντησε ότι εργαζόταν με την επιτροπή προς επίλυση του θέματος. "Ψάχνουμε για πρακτικές, λειτουργικές λύσεις που σέβονται το γεγονός ότι ο κόσμος έρχεται για να μοιραστεί και όχι να κρυφτεί. Συνεχίζουμε το διάλογο και είμαστε βέβαιοι ότι η έκβαση θα είναι αποδεκτή. Θεωρώ ότι οι ανησυχίες είναι καθόλα δικαιολογημένες".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Καναδάς
Πληροφορική και διαδίκτυο