Ηλεκτρονική Έκδοση

Σπάει ο πάγος μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας

Τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ Πολωνίας και Ρωσίας που θα προκύψει από την μελέτη των τραγικών γεγονότων του παρελθόντος, ζήτησαν σήμερα οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Ντόναλντ Τούσκ και Β.Πούτιν.

Μετά τη συνάντηση των δύο αντρών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 70η επέτειο από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου στο Σοπότ, ο Τούσκ δήλωσε “ Μόνο αναζητώντας την αλήθεια σχετικά με τις πηγές των δραματικών γεγονότων...θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε κατανόηση και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτικών μας ,αλλά πρώτιστα μεταξύ των εθνών μας”. Επίσης χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πούτιν σαν ¨σημαντική χειρονομία”.

Η συνάντηση τους επικεντρώθηκε σε οικονομικά θέματα και στο θέμα της σφαγής 4.000 Πολωνών αξιωματικών στο δάσος Κατίν το 1940 για την οποία η Πολωνία έχει ζητήσει από τη Ρωσία τα επίσημα έγγραφα, έτσι ώστε να τιμωρηθούν οι δράστες. Ο Πούτιν απο τη μεριά του δήλωσε πως “Έχουμε προβλήματα στην ιστορία που πρέπει να αναλύσουμε προσεκτικά όπως και καθετί που οδήγησε στην τραγωδία του 1939(πρέπει επίσης να αναλυθεί).Και αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε η τραγωδία αυτή ποτέ να μην επαναληφθεί" και πρότεινε να μελετηθεί η ιστορία χωρίς εκατέρωθεν κατηγορίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
Πολωνία