Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε κατάσταση πολιορκίας η Γκαμπόν

Η κυβέρνηση της Γκαμπόν εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από το κοινοβούλιο άδεια για να επιβάλει κατάσταση πολιορκίας στην πετρελαϊκή πρωτεύουσα της χώρας, Πορ Ζαντί, όπου τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 3 Σεπτεμβρίου στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Άμυνας της χώρας Ζαν-Φρανσουά Ντονγκού.

"Η προσωρινή πρόεδρος της δημοκρατίας, Ροζ Φρανσίν Ρογκομπέ και ο πρωθυπουργός υποστήριξαν ότι δεν θέλουν να θέσουν το Πορ-Ζαντί σε κατάσταση πολιορκίας. Όμως αν δεν αποκατασταθεί η τάξη, η ειρήνη και η αρμονία, θα ζητήσουμε την έγκριση αυτή από το κοινοβούλιο", σημείωσε ο υπουργός.

Και οι τρεις θάνατοι στο Πορ Ζαντί "δεν οφείλονται στην παρουσία του στρατού. Είμαι έτοιμος να αποδεχθώ τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας", δήλωσε επίσης ο υπουργός ενώπιον τοπικών υπευθύνων στη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη, η οποία μαστίζεται από ταραχές μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των εκλογών που φέρουν τον Αλί Μπόνγκο νικητή.

Στο Πορ-Ζαντί, προπύργιο του αντιπολιτευόμενου υποψηφίου Πιερ Μαμπούντου, έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 3 Σεπτεμβρίου.

(Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γκαμπόν
Για το ίδιο θέμα
Συνεχίζονται τα επεισόδια στη Γκαμπόν