Ηλεκτρονική Έκδοση

Καθιερώθηκε «Ημέρα των ομοφυλοφίλων» στην Καλιφόρνια

Ημέρα μνήμης του ομοφυλόφιλου πολιτικού Χάρβεϊ Μιλκ θέσπισε ο κυβερνήτης Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, υπέγραψε νόμο με τον οποίο καθιερώνεται η 22η Μαΐου ως ημέρα μνήμης του ομοφυλόφιλου πολιτικού και ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Χάρβεϊ Μίλκ.

Ο Χάρβεϊ Μιλκ, είχε πρωτοστατήσει για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στις Ηνωμένες Πολιτείες και με τον νέο νόμο από εδώ και στο εξής κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου, την ημέρα των γενεθλίων του Μιλκ, τα σχολεία της Καλιφόρνιας θα τιμούν τη μνήμη του πολιτικού, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός με τη μεταφορά της ζωής του στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Σον Πεν.

Ο Χάρβεϊ Μιλκ, δημοτικός σύμβουλος στο Σαν Φραντσίσκο, ήταν ο πρώτος αιρετός πολιτικός που δήλωνε ανοιχτά ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Δολοφονήθηκε το 1978 μαζί με το δήμαρχο της πόλης, Τζορτζ Μοσκόνε.

Πέρσι ο Σβαρτζενέγκερ είχε αρνηθεί να επικυρώσει το νόμο με το αιτιολογικό ότι η μνήμη του Μιλκ θα έπρεπε να τιμάται "σε τοπικό επίπεδο".

Ωστόσο η χθεσινή απόφαση έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τις ενώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, όμως οι συντηρητικές ενώσεις της επιφύλαξαν αρνητική υποδοχή.

Το Pacific Justice Institute επισήμανε ότι ο νόμος "δεν προβλέπει καμία εναλλακτική πρόταση για τους γονείς που δεν επιθυμούν μία ολόκληρη σχολική ημέρα να επικεντρώνεται στη σεξουαλικότητα". Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Μπραντ Ντάκους, εξέφρασε επίσης τη λύπη του που οι νομοθέτες προτιμούν "να προωθούν την πολιτική ορθότητα παρά τα σχολικά αποτελέσματα".

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ