Ηλεκτρονική Έκδοση

Οργισμένες οι Ιταλίδες καταγγέλουν την φαλλοκρατική συμπεριφορά του

«Κυνηγούν» τον Μπερλουσκόνι 100.000 Ιταλίδες

Σχεδόν 100.000 Ιταλίδες υπέγραψαν καταγγελία, έπειτα από πρωτοβουλία της εφημερίδας La Repubblica, εναντίον των φαλλοκρατικών αντιλήψεων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την συχνά -όπως αναφέρουν- προσβλητική συμπεριφορά του προς τις γυναίκες.

“Αυτός ο άνθρωπος μας προσβάλλει, ας τον σταματήσουμε” αναφέρει η καταγγελία “υπέρ της αξιοπρέπειας των γυναικών”. Όλα ξεκίνησαν πρίν από περίπου δέκα μέρες εξαιτίας μιας κίνησης του Καβαλιέρε στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Εκεί καταφέρθηκε εναντίον της 58χρονης Ρόζι Μπίντι, βουλευτή της αριστεράς, χαρακτηρίζοντάς την “περισσότερο όμορφη, παρά έξυπνη”.

Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε την οργή των Ιταλίδων, όπου στα μηνύματα που έστειλαν στην εφημερίδα μαζί με τις φωτογραφίες τους περιλαμβάνονται χαρακτηρισμοί για τον Σίλβιο, όπως, “Αξιοθρήνητος πρόεδρος προσβάλλει γυναίκα”, “Δεν είμαστε στη διάθεσή σας”, ή “αυτή η προσβολή προέρχεται από έναν άντρα περισσότερο έντιμο, παρά έξυπνο”.

Η συγγραφέας Λίντια Ραβέρα, η οποία είναι μια από τις πολλές Ιταλίδες που συνυπέγραψαν την καταγγελία δήλωσε πως “Τονίζοντας μονίμως την ηλικία μιας γυναίκας ή την εμφάνισή της και όχι τις αρετές του χαρακτήρα της, κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στην εποχή πριν από το φεμινισμό”.

Ακόμη, η πρώην υπουργός της αριστεράς, Τζιοβάνα Μελάντρι καυτηριάζει τη δήθεν χαρισματική προσωπικότητα του Μπερλουσκόνι, χαρακτηρίζοντάς τον “περισσότερο ψηλό, παρά καλοαναθρεμμένο”, πικάροντας στην ουσία τον Ιταλό πρωθυπουργό, για το τεράστιο πρόβλημα που έχει με το ανάστημά του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία