Ηλεκτρονική Έκδοση

Υπό την απειλή λιμού 6 εκατομμύρια Αιθίοπες

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας απηύθυνε έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη για άμεση επισιτιστική βοήθεια, καθώς 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν την απειλή λιμού.

Κατόπιν συνάντησης των δωρητών για τη συζήτηση των επιπτώσεων που έφερε η παρατεταμένη ξηρασία σε περιοχές της Ανατολικής Αφρικής, η ανάγκη για δωρεά τροφίμων στην Αιθιοπία κρίθηκε αναγκαία. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν 285 εκατ. δολάρια στους επόμενους έξι μήνες.

Η μη κυβερνητική Οργάνωση, Oxfam, στο πλαίσιο έρευνας για τα 25 χρόνια από τον λιμό που προκάλεσε το θάνατο σε περίπου ένα εκατομμύριο Αιθίοπες, ανακοίνωσε ότι η επισιτιστική βοήθεια που έλαβε η χώρα, πράγματι έσωσε ζωές. Επεσήμανε ωστόσο ότι η βοήθεια στις κοινότητες που απειλούνται από το επόμενο πλήγμα είναι μικρή και κάλεσε τους διεθνής οργανισμούς να προσεγγίσουν το πρόβλημα εστιάζοντας στην πρόληψη ενός νέου κρούσματος.

"Η ξηρασία δεν χρειάζεται να σημαίνει την έσχατη ένδεια και πείνα. Αν οι κοινότητες έχουν άρδευση για τις σοδειές και τα απαιτούμενα για τη συγκομιδή της σοδειάς τους, τότε θα μπορέσουν να επιβιώσουν παρά τα φυσικά φαινόμενα", δήλωσε ο Πένι Λόρενς, επικεφαλής της Oxfam, που επέστρεψε από την Αιθιοπία.

Τον περασμένο μήνα, η Oxfam παρείχε 15 εκατ. δολάρια στις χώρες της Ανατολικής Αφρικής, όπου υπολογίζεται ότι 23 εκατ. άνθρωποι σε επτά χώρες βρίσκονται υπό την απειλή λιμού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αιθιοπία