Ηλεκτρονική Έκδοση

Αποχώρηση του Τάκη Αράπογλου

Αλλαγή διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα

Διοικητής στην Αγροτική αναλαμβάνει ο Θ. Πανταλάκης

Τελευταία ενημέρωση:

Ο καθηγητής Βασίλης Ράπανος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στην Εθνική Τράπεζα. Διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Απόστολος Ταμβακάκης.

Διαδέχονται τον Τάκη Αράπογλου, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου. Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εκλέξει τα νέα μέλη του και να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ο Βασίλης Θ Ράπανος είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε το πτυχίο του από την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) το 1975 και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Queen's του Καναδά (1982). Εργάστηκε στο Κέντρο Προγραμματισμού (ΚΕΠΕ), αρχικά ως βοηθός ερευνών και αργότερα ως ερευνητής και από το 1992 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομική ανάλυση και Δημόσια Οικονομική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στο χώρο της φορολογίας, του ρόλου του κράτους στην οικονομία γενικότερα και τα οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ.

Εκτός από την ερευνητική και ακαδημαϊκή του δραστηριότητα ο Β. Ράπανος υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Δημόσιο. Υπηρέτησε ως σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομικών, σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ως αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος στην αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην περίοδο 2000-2004. Ακόμη, ο κ. Ράπανος ήταν υποδιοικητής και μετά διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 1996-1998 και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ την περίοδο 1998-2000. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε ξένα επιστημονικά περιοδικά και στην Ελλάδα.

Αλλαγές και στη διοίκηση της Αγροτικής

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθήκοντα διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Πανταλάκης, πρώην υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

11 σχόλια

11 Ο/Η Εθνικάριος έγραψε: (πριν 11 έτη)
Το θέμα δεν είναι απλά η αντικατάσταση προσώπου. Ο Αράπογλου μια χαρά δούλεψε για τους μετόχους της ΕΤΕ. Η σημερινές ανάγκες απαιτούν έναν ισχυρό δημόσιο πόλο μέσα στο Τραπεζικό σύστημα, και η ΕΤΕ, μαζί με ΑΤΕ και ΤΤ έχουν ρόλο να παίξουν. Μακριά από τα παιχνίδια των κερδοσκοπικών αγορών, μακριά από 'περίεργες' γιγάντιες επενδύσεις σε εύθραυστες οικονομίες. Μια άλλη λειτουργία προς όφελος της ανάπτυξης, της εθνικής οικονομίας, των ΜΜ επιχειρήσεων και των μικροκαταθετών-μικροδανειοληπτών.
Θετική, λοιπόν, η εξέλιξη, αλλά μένει ένα ολόκληρο "δια ταύτα" προς απόδειξη...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 11

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΤΕbank
Εθνική Τράπεζα

....