Ηλεκτρονική Έκδοση

Π. Γερουλάνος: Τέρμα στο παρωχημένο μοντέλο τουρισμού

Το στίγμα της πολιτικής για τον τουρισμό έδωσε ο νέος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο αναφέροντας πως η νέα ηγεσία δεν θα επενδύσει σε ένα παρωχημένο μοντέλο τουρισμού. Όπως ανέφερε σκοπός είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησαν τον τουρισμό προς την “τέλεια καταιγίδα”.

Οι διαφημιστικές πολιτικές που ακολούθησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, σύμφωνα με τον Π. Γερουλάνο, δεν πέρασαν τα μηνύματα των αγώνων αλλά προσέλκυσαν τουρισμό, χαμηλής οικονομικής στάθμης από την Αγγλία και τη Γερμανία. Όπως ανέφερε,. χαρακτηριστικό της κακής αισθητικής που είχε η διαφήμιση της χώρας στο παρελθόν, ήταν και το σλόγκαν που έλεγε “ανακάλυψε τις αισθήσεις σου” αντί του “εκλέπτυσε τις αισθήσεις σου”.

Επίσης ο υπουργός σημείωσε πως παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των οικονομικών του ΕΟΤ, θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

Στις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης περιλαμβάνονται, η ενίσχυση του κλάδου και όπως τόνισε ο κ. Γερουλάνος, δεν πρέπει να κρατάμε υγιείς επιχειρήσεις σε ομηρία. Τέλος έκανε λόγο για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αναδιοργάνωση υπηρεσιών, ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός

....