Ηλεκτρονική Έκδοση

Η κρίση έφερε 20 εκατομμύρια νέους άνεργους παγκοσμίως

Επιπλέον 20 εκατομμύρια ανέργους παγκοσμίως έφερε η οικονομική κρίση ενώ ακόμα πέντε εκατομμύρια θέσεις είναι σε κίνδυνο εάν σταματήσει πρόωρα η κρατική στήριξη στις πληττόμενες από την κρίση εθνικές οικονομίες, όπως εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ΔΟΕ).

Όπως αναφέρει η φετινή έκθεση του ΔΟΕ για την απασχόληση η οποία δημοσιοποιήθηκε στη Γενεύη, “Είκοσι εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν χαθεί μετά από τον Οκτώβριο του 2008 σε όλο τον κόσμο, τον μήνα κατά τον οποίο εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο η κρίση”.

Ο βασικός συντάκτης της έκθεσης, Ρέϊμον Τορ, δήλωσε πως “απέχει πολύ από του να έχει τερματιστεί η παγκόσμια κρίση της απασχόλησης”. Όπως αναφέρει σε περίπτωση που σταματήσει η “γιγάντια πραγματικά οικονομική βοήθεια, που πολλές δυτικές κυβερνήσεις εφάρμοσαν” η ανεργία αναμένεται να εκτιναχθεί. Σε τέτοιο ενδεχόμενο, η ανεργία δεν θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το 2013.

Η έρευνα αυτή, έγινε με μελέτη των επίσημων στατιστικών για την κατάσταση σην απασχόληση σε 51 κράτη κι ανάμεσά τους βέβαια τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, την Ινδία, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και τέλος την Αυστραλία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία

....