Ηλεκτρονική Έκδοση

Εγκαταλείπουν την Ιρλανδία οι οικονομικοί μετανάστες

Η οικονομική κρίση χτύπησε την Ιρλανδία και οι μετανάστες που εργάστηκαν στη χώρα στη διάρκεια της οικονομικής της ακμής, την εγκαταλείπουν μαζικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η  εποχή που οι οικονομικοί μετανάστες προτιμούσαν την Ιρλανδία για εργασία, στα τέλη του 1990, φαίνεται πως έχει περάσει ανεπιστρεπτί καθώς από τη στιγμή που η χώρα χτυπήθηκε από την κρίση, περισσότεροι από τους μισούς οικονομικούς μετανάστες την έχουν εγκαταλείψει.

Τα στοιχεία της ιρλανδικής στατιστικής υπηρεσίας δείχνουν πως από τους περίπου 967 χιλιάδες μετανάστες που ήταν καταγεγραμμένοι επίσημα στα εδάφη της χώρας, πέρυσι είχαν απομείνει, μόλις 425 χιλιάδες.

Ακόμα, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πώς μόλις το 48% από τους εναπομείναντες δηλωμένους μετανάστες έχουν σήμερα μιά εργασία. Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των οικονομικών μεταναστών στην Ιρλανδία είναι Πολωνοί, Λιθουανοί και Σλοβάκοι, οι δε Πολωνοί με το που η χώρα τους έγινε μέλος της Ε.Ε. φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει μαζικά την Ιρλανδία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ιρλανδία

....